Politie is verbaasd over werkwijze RTL inzake item over afhandeling aangiftes

Rotterdam – De politie is verbaasd over de handelswijze van RTL Nieuws. Dit meldt de politie dinsdagavond.

‘De nieuwsrubriek hanteert in de uitzending van dinsdagavond 23 juni om 19.30 uur willens en wetens cijfers uit een systeem dat daarvoor niet ontwikkeld is. Als gevolg hiervan krijgt het televisiekijkend publiek een nieuwsitem met onjuiste conclusies voorgeschoteld’, stelt de politie.

politie-meldkamer-agenten-m‘RTL Nieuws heeft via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) informatie gevraagd en gekregen uit het zogeheten BOSZ systeem. Dit is een computersysteem dat is ontwikkeld om te kunnen volgen in welk stadium een zaak zich bevindt. Het systeem is niet geschikt als informatiesysteem voor managementbeslissingen of om prestaties te meten. Daarvoor heeft ons korps een ander systeem in gebruik, namelijk de Basisvoorziening Handhaving (BVH). Dat heeft de politie meteen bij de verstrekking van de informatie duidelijk gemaakt aan de redactie’, aldus de politie.

Uit de vraagstelling van RTL blijkt dat de redactie desondanks allerlei verregaande conclusies over de afhandeling van aangiftes uit de cijfers trekt zo laat de politie weten.

Of deze betrouwbaar zijn kan op dit moment nog niet bevestigd worden. Wel is duidelijk dat het niet de eerste keer is dat de politie van onjuiste berichtgeving wordt beticht. Talloze advocaten zetten vraagtekens bij vele proces-verbalen van de politie. Vele burgers maken zich ongerust over de integriteit van de dienders.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.