Politie pakt autodieven na wilde achtervolging

De politie heeft dinsdagavond een tweetal aangehouden na een achtervolging in Rotterdam waarbij hoge snelheden werden gehaald. De auto waarin de twee reden, bleek gestolen.

2015-06-23-Media_xll_3118838Op de A16 zaten agenten achter een auto die spontaan sneller begon te rijden. De agenten zetten de achtervolging in, waarop het duo probeerde de politie af te schudden.

De wagen botste verderop op een andere auto, waarna de twee inzittenden te voet hun vlucht voortzetten. Een politiehelikopter hielp bij de opsporing van de twee.

2015-06-23-CIM3oXSUkAAwjfDe rijksrecherche zal  een onafhankelijk onderzoek doen naar dit incident. Men zal zich bij dit onderzoek echter vooral laten leiden door de ingediende proces-verbalen van de betrokken agenten. Of deze betrouwbaar zijn kan op dit moment nog niet bevestigd worden. Wel is duidelijk dat het niet de eerste keer is dat de politie van onjuiste berichtgeving wordt beticht. Talloze advocaten zetten vraagtekens bij vele proces-verbalen van de politie. Vele burgers maken zich ongerust over de integriteit van de dienders.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.