Stakingen politie kunnen festivals Wish Outdoor en Extrema Outdoor treffen

EINDHOVEN – De festivals Wish Outdoor in Beek en Donk en Extrema Outdoor in Best worden mogelijk getroffen door stakingen van politiepersoneel. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen daarvan voor de festivals kunnen zijn.

FestivalDe Oost-Brabantse tak van politiebond ANPV wil politieagenten oproepen om op het driedaagse festival Wish Outdoor op zaterdag 4 juli en Extrema Outdoor op 11 juli geen diensten te draaien. De festivals trekken op die dagen allebei zo’n 30.000 bezoekers. Het landelijke actiecomité moet de politiestaking nog goedkeuren. Woensdag komt daar waarschijnlijk duidelijkheid over, zegt Hans Giroldi van ANPV Oost-Brabant. Hij schat dat op de evenementen normaal gesproken zo’n 40 agenten ingezet worden.

Overleg – Organisator van Wish Outdoor Tim Klomp Bueters wil nog niet reageren op de gevolgen zolang de staking nog niet definitief is. “Ik weet er nog niks van af. We hebben normaal gesproken prima overleg met politie en gemeente. Ik geloof er nog niet zo in.” Anton van Aert, burgemeester van Best, waar Extrema Outdoor plaatsvindt, laat weten niet op de hoogte te zijn van de staking en pas in overleg te gaan met de Extrema-organisatie als de politieactie doorgaat.

Openstaande boetes – Zowel de organisatie van Extrema Outdoor in Best als waarnemend burgemeester van Laarbeek Frans Ronnes, in wiens gemeente Wish Outdoor wordt gehouden, waren zondag niet bereikbaar voor commentaar.

De mogelijke stakingen moeten ervoor zorgen dat de CAO-onderhandelingen alsnog op gang komen. De politiebonden roepen agenten daarom ook op om vanaf vandaag geen openstaande boetes meer te innen. Dat schrijft de ANPV – een van de vier politiebonden – op haar website. De oproep blijft van kracht tot de bonden vinden dat er een acceptabele politie-CAO op tafel ligt.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.