Politie beledigen via Facebook mag niet

Afgelopen weekend kreeg een 17-jarige jongen uit Almelo een bezoekje van de politie. Hij had op Facebook beledigingen geuit naar aanleiding van berichten over een scootercontrole en dat vonden de heren van het gezag niet leuk.

AUSTRIA-FACEBOOK--COURT-INTERNET-EU-USWij begrijpen dat het werk dat wij doen niet altijd alleen maar lovende reacties oproept. Dat mensen een mening hebben over ons werk is ook prima wat ons betreft. Wordt die mening echter beledigend of denigrerend en plaats je die op social media, dan vinden wij dat wel een probleem“, aldus de politie Almelo op de eigen Facebook-pagina.

In dat bericht staat verder dat ze de jongen in het bijzijn van zijn ouders hebben aangesproken op zijn gedrag en hem duidelijk hebben gemaakt dat hij zich moet realiseren dat hij de mensen die hij beledigt misschien ooit wel eens nodig heeft, bijvoorbeeld bij een inbraak.

Zojuist een bezoekje gebracht aan een 17 jarige jongen die het nodig vond om ons via Facebook te beledigen naar…

Geplaatst door Politie Almelo op zondag 3 april 2016

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.