Politie liegt onder ede in rechtbank

politie_onderzoek_aangifte-600x450Heeft u nog vertrouwen in onze handhavers? Justitie: NEE. Politie: NEE, die zeker niet, want wat lezen we nu weer:

De rechtbank in Amsterdam heeft een strafzaak tegen een beboet stel geschrapt, omdat twee agenten hebben gelogen over een uit de hand gelopen arrestatie.

Waakzaam & Dienstbaar. Die pet past ons allemaal. De politie is je beste vriend. En meer van dergelijke onzin, om zodoende het imago van de politie op te vijzelen.

De agenten wilden in november 2009 een parkeerboete uitdelen vanwege een verkeerd geparkeerde auto. Volgens de agenten werd één van hen bedreigd, beledigd en op zijn helm geslagen. De ander zou in het gezicht zijn geslagen en zijn gekrabd.

Jammer voor dit Blauwpet-tuig! Want de beveiligingscamera draaide gewoon mee en dat wisten deze ‘agenten’ niet. Op de beelden was NIETS te zien. Er is niet geslagen, niet gekrabd, niet bedreigd, niets dus!
De bewuste ‘agenten’ hebben glashard – en onder ede! – staan liegen. Liegen dat het gedrukt staat, maar dankzij de camerabeelden vielen deze leugenaars door de mand.

Als we de reacties op Elsevier doornemen, dan staat dit ‘incident’ niet op zichzelf. Veel lezers hebben dergelijke rechtszaken meegemaakt. De politie liegt, verzint overtredingen en dat alles om aan de bonnenquota te voldoen.
Wat een smeerlappen, wat een gefrustreerde viezeriken. Na dit gelezen te hebben, vertrouw ik geen één agent meer. Die 0,83 procent respect is als sneeuw voor de zon verdwenen.

Typisch gevalletje ‘topje van de ijsberg’. Volgens mij zijn deze smerige praktijken eerder regel dan uitzondering. Zorg dus dat u bewijsmateriaal heeft, want heeft u dat niet, dan telt het woord van de agent zwaarder dan het woord van de burger. Zonder bewijsmateriaal heeft de (liegende) agent in de rechtszaal altijd gelijk!

Worden deze ‘agenten’ oneervol ontslagen? Vraagt de inmiddels murw gebeukte Nederlander.
Vast niet, die kunnen waarschijnlijk zó bij een ander korps aan de slag! Opgelost!

Boilingpoints

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.