Gesthuizen zegt dat politie liegt over arrestatie

gesthuizen-zegt-politie-liegt-arrestatieAMSTERDAM – SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen vindt dat de politie niet de waarheid spreekt over haar arrestatie woensdagmiddag.

Volgens een woordvoerder van de politie zouden Gesthuizen en een postbode bij een demonstratie op het Plein in Den Haag zijn opgepakt omdat hun actie ‘niet kies’ was. Gesthuizen ontkent dat zij daar ooit op is aangesproken.

Het SP-Kamerlid werd opgepakt tijdens een demonstratie van postbodes en zat zo’n vijf uur vast. Ze droeg bij de actie een doodskist. Zo wilde ze symboliseren dat het beroep van postbode wordt begraven.

Ongepast – Een woordvoerder van de politie liet weten dat dit ongepast was vanwege de herdenkingen van het busongeluk in Zwitserland, die op hetzelfde moment plaatsvonden in Lommel. Gesthuizen zou hierop zijn aangesproken.

Het Kamerlid maakt bezwaar tegen deze verklaring van de politiewoordvoerder. “Er is mij noch de postbodes verteld dat de arrestatie werd verricht omdat het ‘niet kies’ zou zijn. De politiewoordvoerder deinst er blijkbaar niet voor terug de waarheid geweld aan te doen“, zegt Gesthuizen donderdagochtend.

Symbolisch – “Het is pertinent onwaar dat mij of andere demonstranten is gemeld dat er bezwaar was tegen de symbolische actie om de postbode te begraven. Natuurlijk stond deze actie los van de herdenking. Deze postbodes hebben wellicht voor een heftig symbool gekozen, maar hebben nooit de bedoeling gehad om mensen te kwetsen.

Gesthuizen weigerde de boete te betalen die zij kreeg opgelegd en moet zich later voor de rechter verantwoorden voor het incident.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.