Politie schiet man in been

politie-schiet-verwarde-man-in-been-in-haagDEN HAAG – De politie heeft zondagmiddag in de Haagse Van Bleiswijkstraat een Roemeense man neergeschoten. De 24-jarige man werd geraakt in een been.

De politie was, volgens eigen verklaringen, naar het adres gegaan na een alarmerend telefoontje van omwonenden dat de man overlast veroorzaakte in de portiekwoning. De opnames van de meldkamer hebben dat echter nog niet bevestigd. Volgens de politie maakte de man een verwarde en dreigende indruk maar dit is nog niet bevestigd door de omwonenden. Een agent loste blijkbaar een schot waardoor de man zwaar gewond raakte. De lezing van de agent is dat hij vuurde om de zaak onder controle te krijgen. Het is onbekend of de man bewapend was. De politie sloot direct de omgeving af om pottenkijkers weg te houden. De korpsleiding kan nog niet uitsluiten dat vreemdelingenhaat ten grondslag ligt aan dit schietincident.

De rijksrecherche zal  een onafhankelijk onderzoek doen naar dit incident. Men zal zich bij dit onderzoek echter vooral laten leiden door de ingediende proces-verbalen van de betrokken agenten. Of deze betrouwbaar zijn kan op dit moment nog niet bevestigd worden. Wel is duidelijk dat het niet de eerste keer is dat de politie van onjuiste berichtgeving wordt beticht. Talloze advocaten zetten vraagtekens bij vele proces-verbalen van de politie. Vele burgers maken zich ongerust over de integriteit van de dienders.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.