Politie ensceneert vermissing om moord te voorkomen

MetroDe Russische politie heeft de vermissing van een burgemeester geënsceneerd, omdat te voorkomen dat hij en zijn familie om het leven zouden worden gebracht. Dat meldt BBC.

Pavel Plotnikov, burgemeester van de Russische stad Yoshkar Ola, werd zaterdag als vermist opgegeven. Hij zou eerder die dag niet op zijn komen dagen toen hij een afspraak had met zijn vrouw. “Alle politiepatrouilles, opsporingsambtenaren, nagenoeg alle politie van Yoshkar Ola” was naar de burgemeester op zoek, zo verklaarde politiewoordvoerster Olga Plotnikova toen.

RussianMayorIN SCÈNE GEZET – Op de website van de burgemeester was maandag te lezen dat de vermissing in scène gezet was. De ‘verdwijning’ van de de burgervader was noodzakelijk om te voorkomen dat de burgemeester en zijn familie zouden worden omgebracht.

Later maandag liet Plotnikov wat meer licht schijnen over het gebeurde. Omwille van zijn positie zou de burgemeester ergens tussen vrijdagnacht en zaterdagmorgen worden omgebracht. Dankzij kordaat optreden van de veiligheidsdiensten konden de mogelijke moordenaars worden gearresteerd. “Ik ben de politie heel dankbaar voor het redden van mijn leven”, aldus Plotnikov.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.