Fopvijftigjes opgedoken op vrijmarkt Groningsdag

Nepgeldinomloop534Herinnert iedereen hier zich nog de politiestudent uit Groningen die vals geld aanbood op Instagram? Hij verkocht biljetten van vijftig voor weinig. Slechts achttien euro per stuk! GeenStijl ontmaskerde de agent in opleiding en noemde zijn ‘ongecoördineerde’ actie de allerslechtste undercoveroperatie uit de geschiedenis. Maar raad eens? Op verschillende plekken in de provincie Groningen duikt vals geld op. BRIEFJES VAN VIJFTIG EURO. Stom toeval of heeft GeenStijl hier – tussen de bedrijven door – ff de grootste ZWENDEL ooit blootgelegd binnen de politie? Dat laatste klinkt als typisch zoiets dat uw favoriete weblog zomaar zou kunnen doen op een zonnige maandagmiddag, dus waarom niet? De telefoon bij de politie staat al dagen roodgloeiend. Er komen meldingen binnen uit Appingedam, Winschoten en Stadskanaal over fake floes van ‘extreem goede kwaliteit‘. De politie heeft inmiddels twee valse biljetten van vijftig euro in beslag genomen met daarop identieke serienummers. Zie de foto hierboven. Een 28-jarige inwoner van de gemeente Aa en Hunze zit vast, maar het meesterbrein loopt mogelijk nog vrij rond, oom agent. Bent u al tot dezelfde conclusie gekomen?

GeenStijlOVER GEEN STIJL – Veel mensen noemen GeenStijl voor het gemak een weblog. Dat dekt de lading niet. Op GeenStijl wisselen nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar af met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin. De redactie informeert dagelijks ruim 230.000 bezoekers over de andere kant van het nieuws. De site behoort tot de top 10 van best bezochte actualiteitensites van Nederland.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.