Politie 050 doet kennelijk aangifte tegen GeenStijl

aangiftevoorvijftigpiekOp de dag dat we lezen dat een politiemedewerker in Rotterdam is aangehouden wegens het bezit van kinderporno en het downloaden van gegevens uit politienetwerken, lezen we ook dat de politie in Grunn (dat zijn deze jongens) aangifte willen doen tegen GeenStijl wegens ‘smaad en laster’. Aangezien wij geen post, mail, fax of telegram met politielogo hebben gezien, citeren we van RTV Noord wat we zojuist ook gewoon maar uit de media moesten vernemen: “De politie in Groningen gaat aangifte doen tegen GeenStijl.nl. Het weblog meldde onlangs dat een agent in opleiding valse bankbiljetten probeerde te verkopen via internet. In het bericht wordt ook de naam genoemd van de man. Volgens een woordvoerder van de politie in Groningen zijn de aantijgingen ‘absoluut niet waar’. De politie gaat daarom aangifte doen van smaad en laster tegen GeenStijl.nl.” Raar verhaal. Waarom meldde de man in kwestie zich niet zelf bij ons? Waarom deden zijn meerderen dat ook niet? En waarom doet politie Groningen een Van Aartsentje en moeten we alweer in de media lezen dat iemand aangifte gaat doen tegen uw favoriete weblog? Nou ja. Als niemand ons iets vertelt, wachten we de officiële fax wel gewoon af. Aan de agent in kwestie uit het topic kunnen we het niet vragen, want die haalde al zijn social media accounts offline na publicatie van het topic. Ook verdacht. Dit zaakje stinkt. Wedden om 50 piek dat [zin afgebroken op last van de omvangrijke afdeling GS Legal.]
Instant Update: Een ander nieuwsmedium zegt nu weer dat niet de politie, maar de aspirant-agent zelf aangifte gaat doen.

GeenStijlOVER GEEN STIJL – Veel mensen noemen GeenStijl voor het gemak een weblog. Dat dekt de lading niet. Op GeenStijl wisselen nieuwsfeiten, schandelijke onthullingen en journalistiek onderzoek elkaar af met luchtige onderwerpen en prettig gestoorde onzin. De redactie informeert dagelijks ruim 230.000 bezoekers over de andere kant van het nieuws. De site behoort tot de top 10 van best bezochte actualiteitensites van Nederland.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.