‘Mister Hennep’ van justitie praat quatsch

Vorige week lekte uit dat het een puinzooi is binnen de Taskforce georganiseerde criminaliteit in Brabant. Tijd voor een tegengeluid denkt hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen: “Hennepcriminelen zitten in het nauw.” Waarom dit pertinente onzin is…

MisterHennepBart Nieuwenhuizen (56), hoofdofficier van justitie in Den Bosch, is prominent lid van de Taskforce Opsporing Georganiseerde Hennepteelt. Blijkbaar voelt hij zich geroepen om een met een tegengeluid te komen op de kritiek op zijn Taskforce die vorige week via Omroep Brabant naar buiten kwam (zie ons bericht ‘Brabantse misdaad-TaskForce zootje‘). Niks aan het handje, het gaat juist fantastisch is de boodschap van deze erkende anti-wiet ambtenaar nu.

Even geen hennep meer – Sterker nog, het zijn juist de wietcriminelen die sidderen voor zijn Taskforce! Tegen Omroep Brabant zegt een zelfgenoegzame Nieuwenhuizen woensdagavond namelijk: ”Steeds meer criminelen zeggen tegen elkaar even geen hennep meer te gaan verbouwen omdat de Taskforce in de nek aan het hijgen is. Hierdoor zien we de hennepprijzen ook stijgen en dat is een goed teken.” De justitietopman heeft van zijn collega’s zelfs een bijnaam gekregen: Mister Hennep. Omdat ie zo gepassioneerd achter de wietbendes in Brabant aanzit… “Het is echt geen puinhoop, het gaat juist goed omdat we als overheid één vuist maken”, weet Nieuwenhuizen ook nog uit te kramen.

MisterHennep1

Niks goed nieuws dus – Goed, voordat we jullie het filmpje van Omroep Brabant voorschotelen (pak maar vast een teiltje erbij), eerst even waarom het klinkklare quatsch is wat de hoofdofficier van justitie hier beweert. Sinds wanneer laten criminele bendes zich door grenzen – en laat staan provinciegrenzen! – tegenhouden om een handeltje te drijven? Juist, niet en nooit. Ten tweede is het dus helemaal geen goed teken dat de hennepprijzen stijgen. Een hogere prijs voor een illegaal product betekent namelijk maar 1 ding: dat het nóg interessanter en lucratiever wordt voor criminelen om zich ermee bezig te houden! En dat de kwaliteit van wiet – met het oog op de volksgezondheid – daardoor dus nog slechter wordt, zodat blowers lekker kankerverwekkende pesticiden en verzwaringsmiddelen kunnen paffen…

Bah, wat een vervelend, dom en pedant mannetje die Bart van Nieuwenhuizen. Kijk zelf maar: LINK

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.