Actie politie flopt: parachutist landt niet in maar naast Kuip

Een cao-actie van de politie vlak voor de bekerfinale is hopeloos mislukt: de parachutist die met een voetbal op de middenstip van De Kuip in Rotterdam zou landen, kwam op het trainingsveld naast het stadion terecht. De beelden bleven buiten het zicht van de bijna twee miljoen tv-kijkers.

Volgens woordvoerder Rob Andringa van de actievoerende politiemensen had zijn collega zondagavond alle pech van de wereld. ,,Tijdens de sprong uit het vliegtuig boven het stadion sloeg het weer plotseling om. Onze parachutist had ongeveer een minuut lang geen zicht door de bewolking die er opeens was, terwijl het ook flink regende en de wind omsloeg.”

Daardoor moest de vooraf geïnstrueerde politieman overschakelen naar scenario twee: landen op een veilige plek.

PolitieGroningen

Lichtmasten – Andringa: ,,De kans was te groot dat hij in de lichtmasten of in het publiek zou landen, dat wilden wij beslist niet. Daarop heeft hij voor een veilige plek, het trainingsveld naast De Kuip, gekozen.” De man landde daar zonder problemen.

De politiebonden hadden een noodscenario bedacht voor als de parachutesprong zou mislukken. In dat geval zouden enkele politiemensen de wedstrijdbal naar de middenstip dragen en daar een groot doek onthullen met een leus voor een betere politie-cao.

Zwijgen – Bovendien zou speaker Peter Houtman kort bij het publiek aandacht vragen voor de actie. Maar ook dit protest mislukte, omdat de wedstrijdbal spoorloos was en Houtman zweeg. De KNVB liet de politie later weten niet achter de actie te staan en daarom niet te hebben meegewerkt.

,,Daar gaan we nog een stevig gesprek over aan met de KNVB,” verzekert Andringa. ,,We voeren tot nog toe steeds ludieke en publieksvriendelijke acties maar het wordt tijd over te gaan tot keiharde actie. We gaan ons erop beraden hoe we die vorm zullen geven.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.