Politie onderbreekt werk tijdens Feyenoord-Vitesse

De politie zal tijdens de wedstrijd van aankomende zondag tussen Feyenoord en Vitesse alleen ingrijpen bij incidenten. Dit omdat zij strijden voor een beter cao. Of dit consequenties heeft voor de wedstrijd is nog niet bekend: „Er wordt gekeken wat de impact is op de openbare orde,” laat de woordvoerster van burgemeester Aboutaleb weten.

PolitieActie1

Lees ook: Politiepersoneel zet elke vrijdag sirenes aan

Waar agenten de supporters normaal gesproken naar de Kuip begeleiden, zal er nu niemand van de politie meelopen, laten zij zelf weten. Ook het verkeer wordt niet geregeld. ‘Voetbal kan fluiten naar ondersteuning politie,’ schrijft de Politievakbond ACP zelf op de site.

BEKERFINALE – Afgelopen zondag ging er een politieactie tijdens de bekerfinale in de Kuip finaal de mist in. Een parachutist zou met de wedstrijdbal in het stadion landen, maar dat mislukte. Door plotselinge bewolking had de parachutist vrijwel geen zicht en kwam hij op het naastgelegen trainingsveld terecht.

FC GRONINGEN – PEC ZWOLLE – Aankomende zondag en de week daarop worden de laatste twee competitieronden in de eredivisie gespeeld. Daarin staat voor verschillende ploegen nog plaatsing voor het Europees voetbal op het spel. Er staan ook acties gepland rondom het duel van FC Groningen met PEC Zwolle.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.