Politie verspreidt foto onschuldige man als pinpasdief

Politie0705HILVERSUM – De beelden die woensdagavond zijn verstrekt bij een pinpasfraude kloppen niet, zo meldt een woordvoerder van de politie aan dichtbij.nl. Met de uit Woerden gestolen pas is volgens de politie gepind in Hilversum en Laren. Per abuis was een van de begeleidende foto’s bij het persbericht van een onschuldige oudere man.

Helaas verscheen de man daarmee ook als verdachte op dichtbij.nl. Ook zijn signalement stond beschreven in het bericht. ‘De oude meneer in beeld is geheel te goeder trouw en wordt niet als verdachte beschouwd. Alleen de man met de ‘Airforce-jas’ wordt nog als verdachte gezien’, aldus een woordvoerder van de politie.

Fraude – Het bericht ging over een eigenaar van een pinpas, die is slachtoffer geworden van een cybercrimineel. De Woerdenaar herinnert zich dat hij een paar weken daarvoor een mailtje had gekregen met het verzoek bepaalde bankgegevens te controleren. Hij moest doorklikken naar een website en daar zijn pincode invoeren.

Op dinsdag 15 januari wordt rond 17.00 uur met de pas geld opgenomen bij het GWK in Hilversum. Nog geen drie kwartier later zou de pas zijn gebruikt in Laren. Bij deze automaat is echter de verkeerde foto doorgegeven. In totaal verdwijnt er 3000 euro van de rekening van de man uit Woerden.

Blunders – Het is niet de eerste keer dat de politie de verkeerde foto van een verdachte verspreidt. Vorig jaar in september werd een man uit Hoorn onterecht neergezet als pinpasdief. In februari ging het op soortgelijke wijze mis in Badhoevedorp.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.