Niet-flitsende politie kost schatkist 56 miljoen

Het coulancebeleid dat de politie voert tijdens de cao-acties, kost de overheid acht miljoen euro per week. Agenten met mobiele meetapparatuur zijn coulant als automobilisten tot ongeveer 20 kilometer te hard rijden.

politie-flitser_0Die automobilisten worden door de politie niet op de bon geslingerd. En dat scheelt de overheid 8 miljoen euro per week, zegt Albert Springer, woordvoerder van de Nederlandse Politiebond. Inmiddels zijn de acties zeven weken aan de gang. In totaal is de overheid al 56 miljoen euro misgelopen.

ZIE OOK: Acties politie begonnen: automobilist nu wel de klos

“De flitskasten doen het gewoon”, zegt Springer. “Maar de mobiele apparatuur valt onder het coulancebeleid. Er wordt een beperkt aantal bonnen doorgestuurd.”

Automobilisten die tot ongeveer 20 kilometer per uur te hard rijden, worden niet beboet door de politie. Volgens Springer wordt daardoor de helft van de boetes niet uitgeschreven.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.