U mag scheuren van de politie

PownedScheurenIn het teken van de politieacties voor een beter cao hebben de dienders de snelheidsmeters bij controles minder nauwkeurig afgesteld. U kunt het gaspedaal zonder gevaar voor een boete flink induwen: tot wel 20 à 30 kilometer harder dan de toegestane snelheid.

De boze hermandad hanteert tijdens de cao-onderhandelingen onder meer een coulancebeleid ten opzichte van burgers die de regels aan hun laars lappen. Alleen bij grove overtredingen worden er prenten uitgedeeld.

Zo is het mogelijk dat de drempelwaarde bij radarcontroles 20 kilometer hoger staat dan normaal, weet Metro. Bij controles met zogeheten laserguns kunt u zelfs 30 kilometer per uur te hard rijden. Let echter op: snelheidscamera’s staan over het algemeen nog gewoon op de oude waardes ingesteld, omdat die vaak op gevaarlijke punten staan.

Geen gordel of niet handsfree bellen – Ook het niet dragen van een gordel of niet handsfree bellen wordt mogelijk door de vingers gezien. Er wordt gekeken hoe gevaarlijk de situatie op dat moment is, zo blijkt uit een intern schrijven van de politiebond. “Levert de gedraging gevaar op, dan wordt een beschikking uitgeschreven. Levert het geen gevaar op dan kan worden volstaan met een waarschuwing.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.