Gebrekkig onderzoek politie naar mishandeling

Politie0705LEEUWARDEN – Een 25-jarige inwoonster van Drachten zou op 1 februari een vrouw uit Heerenveen ernstig hebben mishandeld. De Drachtster zou de Heerenveense hebben opgezocht, omdat de vrouw een relatie had met haar ex. Ze zou de Heerenveense in de auto hebben meegenomen naar een afgelegen parkeerterrein. Daar zou de Drachtster de vrouw hebben geslagen en haar de nagels in de keel hebben gezet. Vervolgens zou ze hebben gedreigd de Heerenveense neer te steken.

De Heerenveense slaagde erin te ontsnappen, op het moment dat er een tweede persoon uit het bestelbusje van de Drachtster stapte. Ze vluchtte in de richting van een woonwijk, waar ze de politie belde. Een mevrouw die haar hondjes uitliet, bleef bij haar tot de politie kwam. Tot zover het relaas dat de Heerenveense bij de politie vertelde. Een behoorlijk heftig verhaal, maar toch werd de Drachtster woensdag vrijgesproken door politierechter Christine Koelman.

Politie-112-logo-alarm-hulpdiensten. groot formaat.De rechter kon eigenlijk niet anders: behalve de verklaringen van de Drachtster en de Heerenveense was er geen enkel aanvullend bewijs. De politie in Heerenveen had weliswaar geconstateerd dat het slachtoffer letsel had, maar daar was het bij gebleven. De Drachtster beweerde dat ze op de bewuste avond nooit in Heerenveen was geweest. Ze zei dat ze een alibi had, ze was met haar vriend uit eten geweest. Volgens haar zouden de vriend en de restauranthouder dat kunnen beamen.

Met een paar telefoontjes had de politie het alibi kunnen checken, maar dat is nooit gebeurd. De Drachtster zou het slachtoffer tot twee keer toe hebben gebeld, voor ze naar Heerenveen kwam. Ook dat had de politie na kunnen gaan door de telefoons uit te lezen of de gegevens bij de provider op te vragen. Ook dat was niet gebeurd. ‘Er had meer moeten gebeuren’, constateerde officier van justitie Terry Akkerman. Hij kon niet anders dan de rechter voorstellen de Drachtster vrij te spreken. Dat deed Koelman. Zij kon niet anders dan concluderen dat er geen wettig bewijs was voor de mishandeling.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.