Politie schiet verwarde man neer

UTRECHT – De politie heeft maandag aan het einde van de middag in Utrecht een man neergeschoten die op straat met een mes liep te zwaaien, in de buurt van het drukke Ledig Erf. De man maakte een zeer verwarde indruk en zat onder het bloed.

PolitieSchietVerwardeManNeerHij gaf geen gehoor aan de oproep van politiemensen om het wapen weg te leggen en zich over te geven. Daarop besloot de politie de man met een gericht schot uit te schakelen. Dat gebeurde mede omdat er bij het Ledig Erf veel mensen op straat liepen en de kans bestond dat de man omstanders zou aanvallen, aldus de politie.

De man is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling van de schotwond en de andere wonden.

De rijksrecherche zal  een onafhankelijk onderzoek doen naar dit incident. Men zal zich bij dit onderzoek echter vooral laten leiden door de ingediende proces-verbalen van de betrokken agenten. Of deze betrouwbaar zijn kan op dit moment nog niet bevestigd worden. Wel is duidelijk dat het niet de eerste keer is dat de politie van onjuiste berichtgeving wordt beticht. Talloze advocaten zetten vraagtekens bij vele proces-verbalen van de politie. Vele burgers maken zich ongerust over de integriteit van de dienders.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.