Liegen tot aan het Gerechtshof

Filmbeelden2Met onthutsing zit ik de verhalen te lezen van Joseph op Mediavrijheid. Met name “het wordt persoonlijk” in 3 delen is afgrijselijk. Het vertelt het verhaal van 2 agenten, die volledig hun boekje te buiten gaan en dan vervolgens liegen in een proces-verbaal.

Nog onthutsender is het feit dat het OM dit blijft verdedigen en het gerechtshof dit vooralsnog niet op een fatsoenlijke wijze wil bekijken. Duidelijke filmbeelden, die meermaals overhandigd en aangetekend opgestuurd zijn, worden terzijde geschoven. Niet alleen door justitie maar zelfs door het gerechtshof. Waar moeten we heen met deze praktijken? Is er nog wel recht te halen?

Filmbeelden1Wat mij betreft rest alleen nog “name and shame”. Als winkeliers dit kunnen met eenvoudige winkeldieven dan moet dit zeker kunnen met dienders:

Allereerst Nils Bosman (BZO82564), brigadier van politie Eenheid Oost-Brabant. Zonder enige aanleiding het betreden van een tuin aan huis. Als er gevraagd wordt dit niet te doen antwoord hij dat hij dat mag (van de wet?). Dan vordering ID zonder opgaaf van reden. Als er om die reden wordt gevraagd komt er weer geen antwoord. Wel volgt er arrestatie, op grond van de weigering ID te overleggen.

MannelijkeAgentAls hij, wellicht door zijn kleine omvang, het niet voor elkaar krijgt om een flinke kerel, met behulp van collega diender, uit een stoel te krijgen gaat hij dreigen met handboeien en pepperspray, de lafaard. Ga eens een keer naar de sportschool slappeling!.

Ook vind hij het normaal om meermaals te eisen dat omstanders stoppen met filmen. Daarbij dreigt hij met “belet en belemmering” om zijn dreigementen kracht bij te zetten.  Klassieke woorden uit zijn mond: “Jij bepaalt niet wat ik doe!“. Maar ondertussen wel bepalen wat andere mensen moeten doen, of niet? Klein piemeltje?

Filmbeelden3Vervolgens Imke Lauwen (BZO83346), hoofdagent van politie Eenheid Oost-Brabant. Geen haar beter. Duidelijk een geval van “ik werd vroeger veel gepest en nu haal ik mijn gram“. Loopt de tuin in en weigert te gaan als men dat vriendelijk vraagt. Begint lullige vragen te stellen over een paar (lege) wietzakjes. Blijkbaar is haar bril, die toch groot genoeg lijkt, niet sterk genoeg om zelf waar te nemen. Ze zoekt de provocatie waar mogelijk.

VrouwelijkeAgentAls men “slachtoffer 1” in de auto heeft gekregen en Nils Bosman nog bezig is om “slachtoffer 1” op zijn “rechten” te wijzen richt ZIJ zich DIRECT op “slachtoffer 2”: “Ik wil jouw legitimatiebewijs zien.“.  Tja, “slachtoffer 1” zit al in de auto van deze dienders omdat hij weigerde een ID zonder fatsoenlijke reden te tonen dus dat lijkt me een “kat-in-het-bakkie”. Kan je er nog een meenemen 🙂

Agent3Wellicht heeft deze trut niet de kloten om het karwei af te maken want dan verschijnt ten tonele: W.J.H.S. Stakenborg (BZO83214), hoofdagent van politie Eenheid Oost-Brabant om “slachtoffer 2”, notabene in eigen huis, vast te grijpen, naar buiten te trekken en naar een andere auto te begeleiden. Flinke vent trouwens want inmiddels is de straat gevuld met dienders die wel een verzetje kunnen gebruiken.

Tenslotte probeert nog een andere diender de inmiddels filmende moeder te belagen en mept de telefoon uit haar hand. Helaas hebben we niet kunnen achterhalen wie dat was.

Ik hoop echt dat het gerechtshof beveelt deze dienders te vervolgen. Als er nog enigszins gerechtigheid bestaat in dit land zou dat moeten.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.

Een reactie op Liegen tot aan het Gerechtshof

  1. tekkie schreef:

    Kneuter smeris pinnokio’s waren zeker geen mocro’s

Reacties zijn gesloten.