Politie in de fout met haatbrieven in Prinsenbeek

PRINSENBEEK – Een inwoonster van Prinsenbeek heeft een klacht ingediend over de politie bij de Nationale Ombudsman omdat ze zich ernstig aangetast voelt in haar privacy. De vrouw was een van de zeker 28 mensen in het dorp die brieven ontving van de zogenoemde haatbrievenschrijver.

image-4991369Nadat politie-onderzoek geen dader aan het licht had gebracht, vroeg ze haar brieven terug. De politie stuurde die echter niet naar haar huisadres maar naar het oude adres van het bedrijf waar haar echtgenoot werkt en waar 18 jaar geleden de brieven ook naartoe werden gestuurd. Medewerkers van het bedrijf dat er nu gevestigd is, lazen de brieven alvorens ze door te sturen naar het nieuwe adres van het bedrijf dat er destijds zat. Daar werden ze ook gelezen, waarna ze uiteindelijk bij de Prinsenbeekse belandden. De brieven, gericht aan haar echtgenoot, staan vol beschuldigingen, waarschuwingen en gevoelige privé-informatie.
De vrouw was al teleurgesteld in het politieonderzoek, maar voelt zich nu ook ernstig in haar privacy aangetast. „Waar we 18 jaar lang zo secuur mee zijn omgesprongen, wordt nu door de politie op straat gegooid.”
Een politiewoordvoerder bevestigt dat er een klacht over verkeerde bezorging is binnengekomen. Zolang die in behandeling is, wil de politie niet reageren.

Meer in BN DeStem van donderdag 11 juni.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.

2 reacties op Politie in de fout met haatbrieven in Prinsenbeek

Reacties zijn gesloten.