Politie is hoverboardterreur spuugzat: “Ze zijn irritant én gevaarlijk”

AMSTERDAM (AT5) Ze zijn razend populair bij de jeugd: de hoverboards. Maar de politie is niet blij met de gadget. Op Facebook schrijft politie van Amsterdam-Noord dat de dingen ‘irritant en levensgevaarlijk’ zijn en waarschuwt extra te gaan controleren.

Het zelf-balancerende apparaat heeft een maximum snelheid van rond de 15 kilometer per uur. Volgens de politie veroorzaken de hoverboards een hoop overlast in onder andere winkelcentra en zorgen ze voor gevaarlijke situaties.

Hooverboard“Wij willen je er dan ook op wijzen dat de politie de bevoegdheid heeft om de hoverboards in beslag te nemen en hierbij kan ook een boete worden uitgeschreven”, schrijft de politie op Facebook. “De officier van justitie zal dan gaan bepalen of de hoverboards überhaupt nog terug mogen naar de eigenaar.”

Niet op de openbare weg
De voertuigen zijn niet toegestaan op de openbare weg en dat betekent dat ze alleen binnenshuis gebruikt mogen worden. De boards zijn niet verzekerd omdat het voertuig nog niet is goedgekeurd. Volgens de politie is het nog maar de vraag óf dat ooit gebeurt aangezien het apparaat geen stuur en zitplaats heeft.

“Bedenk je dus voor je een dure gadget koopt dat deze niet op de openbare weg mag worden gebruikt. Wij zullen hier strenger op gaan controleren en te zijner tijd ook tegen op gaan treden”, besluit de politie.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.