Politie moet dreigberichten van Doornspijker alsnog onderzoeken

ZUTPHEN Hij werd ernstig bedreigd en pikte daarom voor 3950 euro aan telefoonkaarten bij de Spar Van Putten in Elburg, waar hij werkte. Maar de politie vond extra onderzoek naar die bedreigingen niet nodig en liet dat uit zijn strafdossier. Terwijl zijn iPhone blijkbaar vol stond met bedreigende berichten. De politierechter in Zutphen vond dat niet in orde.

Hij hield dinsdag de rechtszaak tegen de 19-jarige H.W. uit Doornspijk dan ook aan. „Ik wil weten wat er precies in die iPhone staat. De politie heeft nagelaten dat verder uit te zoeken, omdat de bedreigingen volgens de agenten niks te maken hadden met de verduistering bij de Spar. Maar dat vind ik niet voldoende’’.

Rechtbank

Telefoonkaarten

W. verscheen niet op de rechtszitting, maar bekende bij de politie eerder fout te zijn geweest. Hij pikte de Paysafe telefoonkaarten door ze tijdens zijn diensten in de winkel, maar soms ook daarbuiten, uit te printen en in zijn schoenen te stoppen. Bij zijn aanhouding vielen er ook 38 bonnen uit zijn schoeisel.

De reden? Ernstige bedreigingen door diverse personen, vertelde hij op het bureau. „Ik had dit niet moeten doen, maar ik wilde zo graag weer rust in mijn leven’’. Hoe of wat, werd tijdens de zitting niet helemaal duidelijk. „Meneer heeft een heel ingewikkeld verhaal gehouden over die bedreigingen’’, legde de politierechter uit. Maar daar werd verder niet zoveel mee gedaan, zo bleek. „Waarom zijn die dreigberichten uit zijn telefoon niet toegevoegd’’, vroeg de rechter zich af. „De politie kan wel vinden dat die geen link hebben met de verduistering, maar daar wil ik zelf over oordelen’’.

 

Passende straf

De officier van justitie was dat met hem eens en de zaak werd aangehouden voor nader onderzoek. „Ik moet een passende straf opleggen. Dat kan alleen als ik kennis heb genomen van alle omstandigheden’’, zei de rechter.

Dit bericht is geplaatst in Leugens. Bookmark de permalink.